Ekološka čistila za čiščenje kuhinjskih elementov

ČIŠČENJE KUHINJSKIH ELEMENTOV

Uveljavljena čistila za pečice so še posebej agresivna oziroma vsebujejo kopico strupenih sestavin, kot je etilen, natrijev in kalijev hidroksid, metilen klorid ali naftne destilate. Ta čistila škodujejo koži in očem, aerosoli, ki nastanejo pri uporabi pa so nadvse nezdravi. Dovolj razlogov torej, da se lotite naravnega čiščenja. Soda bikarbona in voda: Premažite vašo pečico s pasto, narejeno iz sode bikarbone in vode. Pustite učinkovati čez noč. Nato z grobim delom gobice za pomivanje posode postrgajte umazanijo. Brezhibno čistočo boste dosegli, če boste pečico za tem obrisali še z vlažno krpo.

Eko simbol

ČIŠČENJE ZAMAŠENIH ODTOKOV

Tudi razni odmaščevalci odtokov so zelo neprimerni za uporabo v našem bivalnem okolju. Ne samo, da onesnažujejo vodne poti, marveč tudi povzročajo kemične opekline, njihovo morebitno zaužitje pa je izjemno nevarno. Soda bikarbona in vrela voda (po potrebi tudi kis): 1 skodelice sode bikarbone vsujte v zamašen odtok in za tem vanj vlijte dve skodelici vrele vode. Če gre za bolj trdovratno zamašitev in prej opisani postopek ni zalegel, sodo bikarbono prelijte s 1 skodelice kisa. Tako boste sprožili kemično reakcijo. Počakajte nekaj minut, nato v odtok vlijte slabe štiri litre vrele vode.